HOME   CURSUSSEN   GALERIJ   AGENDA   INFO   WIE IS BOB ROSS?   WIE BEN IK?   CONTACT
Mag ik mezelf even voorstellen?

Mijn naam is Johan Kuijs. Ik ben geboren in 1952 te Breda. Ik schilder sinds 1998 in deze mooie Nat-in-Nat techniek® van Bob Ross.

Zoals zovelen ben ik ook via de TV-uitzendingen van “schilderen met Bob Ross” met deze techniek in aanraking gekomen. Het zien van deze programma’s maakte iets in mij wakker, dit wil ik ook. Hieruit volgde dat ik mij zelf heb opgegeven voor een hobbycursus in deze techniek. Na het afsluiten van de hobbycursus kwam bij mij de gedachten op van wat zou het fijn zijn om dit ook met andere mensen te kunnen delen. Het resultaat was dat ik in 1999 ben gestart met de officiële Bob Ross Instructeurscursus die gegeven wordt in Roermond.

In de omgeving van Roermond is ook het hoofdkantoor van Bob Ross Europa B.V. gevestigd. Sinds 2000 ben ik actief als Bob Ross instructeur. Het behalen van de certificaten is bij mij in fases gegaan. Mijn laatste certificaat heb ik in 2005 behaald. Dit is het certificaat portretten geweest. Met het behalen van dit laatste certificaat is de serie compleet. CRI®, CRFI®, CRWI® en CRPI®

In de loop van de jaren is de gedachte ontstaan om een eigen schilderstudio op te richten. Het moeilijkste hiervan was het verzinnen van een naam. Na lang denken is de naam Golden Brush Strokes ontstaan. Ik ervaar het schilderen in deze techniek werkelijk als The Joy of Painting™. Niet alleen in het zelf schilderen, maar vooral ook in het geven van cursussen en workshops.

Het schilderen doe ik thuis in een klein kamertje wat groot genoeg is om maximum met twee cursisten aan de slag te gaan. Zodra de groep groter wordt kan ik uitwijken naar een zaal binnen Breda. Hier heb ik de mogelijkheid om met ongeveer maximaal 15 personen te schilderen.