HOME   CURSUSSEN   GALERIJ   AGENDA   INFO   WIE IS BOB ROSS?   WIE BEN IK?   CONTACT
Wie is Bob Ross?

Bob Ross is een Amerikaanse schilder die wereldwijd op diverse tv-zenders is te zien. In ongeveer een halfuur maakt hij de mooiste landschappen en zeezichten. Op zijn boeiende en inspirerende wijze praat hij over de natuur en over alles wat daarin leeft.

In 1994 is de doorbraak in Nederland begonnen. Sindsdien heeft hij talloze bewonderaars om te gaan schilderen volgens de Nat-in-Nat schildertechniek. Een bekende uitspraak van Bob Ross is “In ieder mens schuilt een kunstenaar”.

Wat weten wij van de mens Bob Ross?

Tijdens de periode dat hij carrière maakte bij de Amerikaanse luchtmacht volgde hij diverse opleidingen in traditionele kunstvormen. Bob was een mens met twee grote liefdes: Schilderen en Mensen. Zijn droom was dan ook deze twee met elkaar te verenigen. Uiteindelijk is hem dat ook gelukt, hij ontwikkelde de prachtige Nat-in-Nat techniek® en ontwikkelde ook de hiervoor benodigde verf en andere materialen. Hiermee maakte hij het schilderen toegankelijk voor een heel breed publiek. Door zijn tomeloze inzet en allen die Bob Ross bij zijn TV-shows ter zijde hebben gestaan zijn er nu honderden mensen geïnfecteerd met het Bob Ross virus en dragen deze techniek als Bob Ross instructeurs over op mensen die ook volgens deze techniek willen gaan schilderen. Ervaar ook “The Joy of Painting” en stap binnen in de wereld van de Nat-in-Nat techniek®.

Helaas is Bob Ross op 4 juli 1995 op 52-jarige leeftijd overleden maar blijft, mede dankzij al zijn tv-shows, zijn idealisme in leven. De erfenis die hij achter gelaten heeft leeft verder dankzij de vele instructeurs over de gehele wereld. Wij van Golden Brush Strokes zijn dan ook blij hier een steentje aan bij te dragen om de mensen met deze schildertechniek in aanraking te laten komen.